Ab Haak was hier de onbetwiste voorman. Hij toerde met een mobiele telefoon – zo groot als een aktetas – permanent door het land. Ik hoopte eerst nog rustig te kunnen leren, maar dat zat er bij hem niet in. Resoluut plantte hij mij direct voor een grote zaal vol met huurders om hen te vertellen wat hun rechten waren. Ik had vijf minuten om me daar op voor te bereiden!

Ab Haak was een beer van een man. Hij vulde de ruimte en wist dat ook te gebruiken. Hij was een echte self made man. Vooral slim. Maar ook een klein hart. Wat heb ik veel van hem geleerd. Acht jaar hebben we samengewerkt, alle rokerige zaaltjes afreizend en lobbystrategieen richting den Haag bedenkend. Onze droom was een grote en sterke huurdersorganisatie. Dat lukte met de oprichting van de Nederlandse Woonbond. Deze fusie organisatie heeft veel van Ab’s dromen gerealiseerd. Daar mag Ab trots op zijn.

Voor mij is Ab Haak de nestor van de huurdersbeweging. Hij heeft ons nu verlaten. Oneindig jammer.Ik zal hem niet vergeten. Bedankt Ab!

Deel dit artikel: