Sinds de gemeente eind 2017 het loten bijna geheel heeft afgeschaft, gaat 2/3 van woningen met een jongerencontract, naar 27-jarigen. Nieuwe cijfers over nieuwe jongerencontracten bij De Key, bevestigen dat. Onderstaande grafiek toont het:

.

Nieuwbouw geeft hoop

Dit jaar heeft De Key honderden nieuwbouwwoningen voor jongeren in Lieven opgeleverd. Lieven is een swingend project met een grote variatie aan woningplattegronden en doelgroepen. In Lieven ging ‘maar’ 1/3 deel van de woningen naar 27-jarigen.

Waar ligt dat aan? Dat komt waarschijnlijk omdat bij nieuwbouw er telkens tientallen woningen tegelijkertijd op Woningnet worden gezet. Bij het aanbieden van een enkele woning is er altijd wel een 27-jarige bij die de langste wachttijd heeft. Die drukken dus bijna altijd jongere jongeren weg. Die verdringing vindt dus minder plaats als er tientallen woningen tegelijkertijd worden aangeboden.

Volg De Key

Hoeveel hoop kunnen jongere woningzoekenden hieraan ontlenen? Beperkt natuurlijk, want nieuwbouw voor jongeren wordt niet elke maand opgeleverd. Gelukkig bouwt De Key veel. Blijf ons aanbod volgen en reageer vooral als er nieuwbouw wordt aangeboden.

Hieronder zie je wat er allemaal bij De Key in de pijplijn zit. Meer weten? Bezoek regelmatig onze projecten-website!

Deel dit artikel: