Op 2 augustus ontvingen de eerste, blije bewoners hun sleutels en begonnen zij met klussen en verhuizen. Bekijk de foto’s om een indruk te krijgen van de sfeer.

388 betaalbare woningen voor woonstarters

De stad Amsterdam krijgt er met het woongebouw Noorderkwartier 388 nieuwe, betaalbare woningen bij voor studenten én jongeren met maatschappelijke ondersteuning. De Key zoekt steeds de samenwerking met verschillende organisaties die woonstarters op weg helpen in hun eerste stappen bij het vinden van passende en betaalbare woonruimte. “Woonconcepten ontwikkelen en betaalbare woningen voor woonstarters bouwen, is onderdeel van onze koers. Noorderkwartier is hier een mooi voorbeeld van”, zegt Eelco Siersema, onze directeur Vastgoed. Ook de Gemeente Amsterdam is blij met de komst van de nieuwe bewoners in Noorderkwartier. Saskia Soetekauw projectmanager Stadsdeel Noord: “Dit concept dat aan meerdere doelgroepen een thuis geeft is een goede aanvulling voor Noord.”

Samenwerken aan een goede start

De Key werkt bij Noorderkwartier samen met De Heeren van Zorg en De Combinatie. De Combinatie wordt gevormd door acht Amsterdamse zorgorganisaties, die de handen ineen hebben geslagen om dak- en thuisloosheid van jongeren te voorkomen, hen te helpen om de regie over hun eigen leven te nemen en ervoor te zorgen dat zij zo snel mogelijk zelfstandig en veilig kunnen wonen. Tot slot werkt De Key samen met de studentenunie ASVA en het Arubahuis. De laatste heeft tien studenten uit Aruba voorgedragen. Zij krijgen een woning met voorrang om te kunnen studeren in Amsterdam.

Deze organisaties begeleiden jongeren bij hun eerste stappen naar zelfstandig wonen en ondersteunen ze bij een goede landing in Noorderkwartier. Robin de Bood, directeur van de Combinatie: “Het Noorderkwartier biedt voor veel jong volwassenen een mooie en betaalbare woonplek en biedt daarnaast ook ruimte aan persoonlijke ontwikkeling. Vanuit De Combinatie dragen we graag bij om dit voor álle jongeren bereikbaar te maken.”

 

 

Wendelisa, één van de studenten die in Noorderkwartier gaat wonen, zegt: “Op jezelf gaan wonen is een grote stap met veel verantwoordelijkheden. Vooral als je niet dichtbij je vertrouwde omgeving of familie bent.’

 

Woonconceptontwikkelaar Lies Buddingh vult aan: “Studenten en jongeren hebben vaak een sterke behoefte aan sociaal contact. In hun studentenleven doen ze vriendschappen op voor het leven. Naast een gezellige en vertrouwde woonomgeving is dit ook een mooie basis voor persoonlijke ontwikkeling. Noorderkwartier heeft een binnentuin met moestuintjes en een gemeenschappelijke wasruimte waar je een wasje draait, een kopje koffie kunt scoren én een praatje kunt maken. We werken samen met de ASVA. Zij gaan bewoners ondersteunen bij het vormen van een bewonersvereniging. Samen maken zij plannen voor een ontmoetings- en studieruimte op de binnenplaats van Noorderkwartier.”

 

Over Noorderkwartier

Noorderkwartier is ontwikkeld door Blauwhoed, onderdeel van ontwikkelingscombinatie CZAN, en gebouwd door BAM Wonen. Het getrapte gebouw telt zestien verdiepingen met 388 studio’s. De uitstekende bereikbaarheid met OV en het indrukwekkende uitzicht over de groene, waterrijke omgeving van Amsterdam, maakt van Noorderkwartier een toplocatie. Diverse voorzieningen zoals een aantal supermarkten, sportscholen en een bioscoop zijn op loopafstand te vinden.

 

 

Meer informatie:

Deel dit artikel: