De bewoners ontmoetten elkaar en konden ook vragen stellen aan de gebiedsontwikkelaar en projectleider over de naderende verhuizing naar de Houthaven, zoals: ‘Ik heb een woning aan de straatkant, mag ik daar een bankje zetten?’, ‘Is het mogelijk op verzoek wél stucwerk te laten doen?’, ‘Hoe wordt het huis opgeleverd?’

 

Bijna alle 41 nieuwe huurders waren ingelogd en popelen om de oversteek te maken. De meeste huurders kijken uit naar nieuwbouw en meer ruimte. Een gezin met kinderen dat nu op de derde verdieping woont, is blij met hun nieuwe woning op de begane grond. En de dochter van een andere bewoner vindt het ‘super!’ om de kinderen van haar toekomstige buren al online te zien.

 

Vijftien gezinnen uit de Spaarndammerbuurt hebben een unieke kans gekregen om met voorrang te verhuizen. In totaal ontwikkelt De Key 275 sociale huurwoningen op vier locaties (kavels) in de Houthaven. Afzelia is het eerste gebouw en ligt op Wiborgeiland. In dit complex zijn 37 sociale huurwoningen voor jonge gezinnen. De overige woningen zijn 2-kamerappartementen.

 

Meer informatie:

  • Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Houthaven? Schrijf u in voor de Houthaven nieuwsbrief van de gemeente en download de Houthaven app. Op de projectpagina van de gemeente kunt u zich registreren via directe links onderaan de pagina.
Deel dit artikel: