Spitsuur bij De Key

Naast de nieuwbouw wordt dit jaar voor zo’n € 100 miljoen uitgeven aan onderhoud en woningverbetering. Ook dat is meer dan normaal. En dat midden in de corona-crisis. Door corona ontmoet ik mijn collega’s weinig, maar ik weet dat ze snoeihard werken om dit allemaal rond te krijgen. Het is spitsuur bij De Key.

Hoogbouw

Er wordt ook gewerkt aan onze nieuwbouwproductie voor de komende jaren. Opvallend daarbij is dat De Key ook de lucht in gaat. Echt hoge gebouwen had De Key nog niet, maar op onze tekentafels is een hoogte van 80 meter geen uitzondering meer. En deze gebouwen staan ook nog eens op perfecte locaties.

Wat verder opvalt is dat de woningen steeds mooiere plattegronden krijgen. Voor jongeren zijn de woningen tussen de 30 en 50 m2, voor studenten tussen de 20 en 30 m2. Met bijvoorbeeld op de Zuidas een verdiepingshoogte van 3.30 meter en sportmogelijkheden op het dak.

Commons

Per project bekijkt De Key wat voor soort collectieve voorzieningen passend zijn, zoals een was-bar, studie- en ontmoetingsruimtes of een prachtige binnentuin. De Key heeft een team van mensen die nieuwe woonconcepten ontwikkelt. Maar ook zorg draagt voor het technisch en sociaal beheer. Daarbij laten we veel ruimte voor zelf-organisatie van bewoners.

Communities

Voor onze collega’s ontstaan hierdoor ook nieuwe functies, vooral op het gebied van community building. Zij werken nu vooral ten behoeve van onze nieuwbouwprojecten, maar kunnen straks ook worden ingezet in bestaande woningcomplexen. De eerste uitdagende vragen zijn al uit onze bestaande complexen gekomen.

Complimenten

Op 31 maart 2021 is mijn laatste werkdag bij De Key. Ik zal daarna met veel plezier terugkijken op deze ongekende bouwproductie waaraan door zo veel mensen – bij De Key en daarbuiten – is gewerkt. Mijn dank en complimenten voor al deze mensen!

Stepstone op de Zuidas, start bouw 2022
Deel dit artikel: