Van 13 maart tot 28 april 2017 staat de woonwensen enquête online. Dit onderzoek is bedoeld om het aanbod van studentenkamers beter te kunnen afstemmen op de vraag van Nederlandse en internationale studenten. Vorig jaar zijn hiervoor de woonwensen van 45.113 studenten gebruikt.

Nu invullen

De studenten woonwensen enquête is via deze link online in te vullen. Wanneer je meedoet maak je kans op een waardebon van € 100.

Inzicht

Het is belangrijk dat er blijvend inzicht is in de woonwensen om zo het juiste aantal en soort studentenwoningen per studentenstad voor de komende jaren te bepalen. Kences verwacht veel belangstelling voor de uitkomsten van de in de monitor studentenhuisvesting opgenomen onderdelen ‘betaalbaarheid van studentenhuisvesting’ en ‘woonwensen van internationale studenten’.

Resultaten op 5 oktober

De resultaten van de monitor studentenhuisvesting 2017 worden gepresenteerd tijdens het Landelijke Congres Studentenhuisvesting dat op 5 oktober van dit jaar plaatsvindt.

Landelijke monitor

Het onderzoek naar de woonwensen van studenten maakt deel uit van de landelijke monitor studentenhuisvesting. De ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Vereniging Hogescholen en de vereniging van universiteiten VSNU werken mee aan dit onderzoek.

 

Kences is het samenwerkingsverband van dertien professionele sociale studentenhuisvesters in Nederland. De aangesloten organisaties huisvesten in deze steden 80.000 studenten, een derde van de markt.

Deel dit artikel: