Sociale huurwoningen geen huurverhoging in 2021

Huurders van sociale huurwoningen krijgen in 2021 geen huurverhoging. Huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen kunnen dit jaar huurverlaging krijgen volgens de Wet Eenmalige Huurverlaging 2021. Dit heeft de Rijksoverheid besloten om huurders tegemoet te komen tijdens corona.

Vrijesectorwoningen worden met inflatie verhoogd

De Key wil betaalbare woningen bieden aan al haar huurders. De huren van de vrijesectorwoningen worden met 1,4% verhoogd. Dit is gelijk aan inflatie. Huurders die moeite hebben met het betalen van de huur helpen we met maatwerk: samen kijken welke oplossing of afspraak mogelijk is.

Waaraan besteedt De Key haar huurinkomsten?

Het liefst zou De Key de huren helemaal niet verhogen. Huurverhoging is helaas nodig door jaarlijks stijgende belastingen en onderhoudskosten en om onze woningen te blijven onderhouden en verbeteren. Denk hierbij aan het verhelpen van lekkages, het maken van ramen en deuren die niet goed sluiten, het onderhouden van liften en het doen van schilderwerk. Het deel dat overblijft reserveren we om woningen te verbeteren en energiezuiniger te maken.

 

Meer weten?

Lees hier meer over huurverhoging.
Lees hier meer over huurverlaging
Lees hier meer over Corona & Huurbetaling
Lees hier meer over onze uitgaven (jaarverslag)

Deel dit artikel: