“Het wordt een vrijhaven midden in het dagelijkse leven van het gebied. Een plek om te ontspannen door op avontuur te gaan”,  vertelt Milan Bergh, partner Apto Architects. “De nieuwe plek wordt een fictief eiland waar verschillende groepen een nieuw thuis vinden. De verschillende generaties, culturen en achtergronden kunnen straks met elkaar nieuwe smaken en verrassende ideeën ontdekken. De naam van het fictieve eiland houden we nog even geheim en wordt deze zomer op een ludieke manier bekendgemaakt.”

Hoe ziet het eiland er straks uit?

“In totaal bestaat het plan uit drie paviljoens met ertussen een landschap dat het geheel verbindt. Centraal staat het restaurant, waar lokaal en seizoensgebonden wordt gekookt middenin en met de buurt. In het omliggende landschap is ruimte voor innovatieve en educatieve voorzieningen en liggen paviljoens voor initiatieven uit de wijk.”

Op Doebaai komt een programmering met als doel om mensen te verbinden en samen te werken op een leuke, innovatieve en duurzame manier. Het bureau werkt op dit moment aan de uitwerking van de plannen, en hoopt in april 2022 de deuren te openen.

Lees het volledige artikel op de website van Gemeente Amsterdam

Over Startblok Zeeburg

Startblok Zeeburg is een woonproject op Zeeburgereiland. Vanaf eind 2021 wonen hier 250 jongeren uit Nederland en statushouders. Samen vormen ze hier een community.
Lees meer over Startblok Zeeburg.

Deel dit artikel: