Door overheidsmaatregelen rondom corona is er veel aandacht besteedt aan de sleuteluitgifte. Een plastic scherm zorgt voor bescherming en voldoende afstand bij de ondertekening en overhandiging van de sleutels. De Key zorgt ervoor dat huurders op een prettige en veilige manier kunnen verhuizen en klussen door de RIVM-richtlijnen te volgen en met een tijdschema te werken.

 

“Een nieuwe stad binnen een stad”

Eén van de eerste bewoners die de sleutels komt ophalen is Anwar Shahzad. Hij heeft 18 jaar in de Indische buurt gewoond waar hij ook is opgegroeid. Door de renovatie van zijn oude woning is Shahzad op zoek gegaan naar iets nieuws. “Voel me echt one of the lucky few doordat ik deze sociale huurwoning kan huren. Deze plek voelt als een nieuwe stad binnen een stad”, vertelt de huurder terwijl hij in zijn nieuwe sleutelbos zoekt naar de juiste sleutel.

Ludivine Dichiara heeft 22 jaar op het Borneo-eiland gewoond. De moeder met een ziek kind zag de huren alleen maar stijgen. “Het bereikte een punt dat de huur bijna net zo hoog was als mijn salaris. Ik ben daarom ontzettend blij met deze nieuwe sociale huurwoning op een mooie locatie.” Enthousiast loopt ze met een vriendin haar nieuwe woning in en heeft al plantjes meegenomen.

 

Ook de familie Blaton is enthousiast. “We hebben al weken door het raam gekeken hoe de bouw vorderde. We zijn ontzettend blij.” De familie uit de Spaarndammerbuurt heeft gebruik gemaakt van de voorrangsregeling. Ze zijn vooral ook blij om nu op de begane grond te wonen. “We hebben twee kinderen. Hiervoor woonden we op de derde verdieping. Met twee kinderen is dat bijna niet te doen.”

 

Voorrang voor gezinnen Spaarndammerbuurt

Door vijftien gezinnen uit de Spaarndammerbuurt een unieke kans te geven om met voorrang te verhuizen, wil De Key deze buurt met de Houthaven verbinden. Op deze manier krijgen diverse Amsterdammers ook een kans om op een mooie plek te wonen. Deze gezinnen laten vaak op hun beurt weer een woning achter waar een woonstarter kan intrekken.

 

 

 

De Key in de Houthaven

De Houthaven begint al echt vorm te krijgen. Op de plek waar eeuwenlang schepen af en aan voeren, waar industrie zich vestigde en waar de stad ophield, komt een waterrijke nieuwbouwwijk. Ook De Key bouwt mee. Dat doet De Key omdat we als actieve corporatie in de Spaarndammerbuurt de verbinding tussen oud en nieuw goud waard vinden. Door het bouwen van sociale huurwoningen in deze relatief dure wijk, maakt De Key wonen hier ook mogelijk voor verschillende Amsterdammers. In totaal ontwikkelt De Key 275 sociale huurwoningen op vier eilanden in de Houthaven. Elk gebouw krijgt de naam van een houtsoort: Afzelia, Lariks, Mahonie en Meranti.

 

Meer informatie over de bouwprojecten van De Key in de Houthaven: dekey.nl/houthaven

Meer informatie over het woongebouw Afzelia: dekey.nl/afzelia  

Deel dit artikel: