‘Supermarktaanpak’

Anderhalve meter afstand houden, een begroeting door middel van een glimlach en een plastic scherm tussen medewerker en nieuwe bewoner helpen om de sleuteluitgifte veilig te laten verlopen. Een aanpak die veel overeenkomsten heeft met hoe supermarkten de coronacrisis het hoofd bieden. De Key verspreidt de sleuteluitgifte over een aantal weken. Maximaal 3 bewoners halen per 20 minuten hun sleutel op.

“Heel even dacht ik wel ‘als het maar doorgaat’, vertelt nieuwe bewoner Joey (27). “Niet dat ik echt in paniek was, maar het was een geruststelling toen ik een mail kreeg en werd gebeld over de datum dat ik de sleutel kon ophalen. Ik moest toen ook al een verhuisdag afspreken. Ideaal is dat niet, maar we moeten een beetje rekening met elkaar houden. Het is even niet anders.”

Verhuisschema

“We plannen maximaal 10 verhuizingen per dag met de bewoners”, vertelt Olivier Smink, programmamedewerker Woonconcepten bij De Key. “Een speciaal voor dit project opgericht belteam van De Key maakt afspraken met bewoners, legt dit vast in een verhuisschema en monitort de verhuizingen. Tijdens de verhuisperiode is een coördinator aanwezig die toeziet op het naleven van de overheidsmaatregelen tijdens de coronacrisis.”

Woningnood jongeren onverminderd

“Door het coronavirus is er minder aandacht voor de woningnood, en dat is logisch. Maar dat neemt niet weg dat jongeren nog steeds nauwelijks aan een nieuwe woning komen”, vertelt Lidy van der Schaft, directeur Wonen bij Woonstichting De Key. “Dus toen veel jongeren ons belden of ze de sleutel wel zouden krijgen, waren wij blij dit te kunnen bevestigen! Zeker omdat vaak de oude kamer of woning al was opgezegd. Wonen is een vitale levensbehoefte en daar draagt De Key op deze wijze volop aan bij, uiteraard werkend volgens RIVM-richtlijnen.”

 

Noorddok

Het gebouw Noorddok staat precies tussen het IJ en de Mt. Lincolnweg. Het gebouw ligt direct aan twee hoofdtoegangswegen van NDSM-werf en is makkelijk te bereiken met OV. De pont naar Amsterdam Centraal Station ligt op loopafstand. De oppervlakte van de 309 woningen ligt tussen de 30 en 50 m2. NoordDok bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam.
www.dekey.nl/noorddok 

 

Woonstichting De Key
Woonstichting De Key draagt bij aan de dynamiek van de stad door binnen en net buiten de Amsterdamse ring A10 mensen de kans te bieden om hun eerste stappen te zetten op de woningmarkt.
www.dekey.nl/koers 

Deel dit artikel: