Startblok Elzenhagen is een woonproject van wooncorporaties De Key en Eigen Haard en telt in totaal 540 studio’s voor jongeren tussen de 18 tot en met 27 jaar. De helft van hen zijn statushouders.

Alle bewoners hebben een sleutel

Blok 1, 2 en 3 van Eigen Haard werden eerder dit jaar al opgeleverd. De afgelopen twee weken werden de laatste drie blokken opgeleverd. Van de zomer wordt de komst van alle nieuwe noorderlingen gevierd met een groot welkomstfeest, georganiseerd door de bewoners zelf. Hoe de sfeer was tijdens de sleuteluitgifte? Blije gezichten en veel enthousiasme, zoals uit onze video die we schoten ook blijkt!

Ruimte voor activiteit

In blok 5 bevinden zich ook de gemeenschappelijke ruimten voor de hele community. Hier zit het nieuwe kantoor van het zelfbeheerteam, waar bewoners terecht kunnen voor vragen over bijvoorbeeld onderhoud, administratie en activiteiten. Verder zijn hier spreekruimten voor sociale samenwerkingspartners als Vluchtelingenwerk en Warm Welkom. Tot slot is er een grote activiteitenruimte te vinden, waar bewoners zelf activiteiten kunnen organiseren: denk aan koken, sporten, borrels en workshops. Narimen, een van de nieuwe bewoners van blok 5, weet al waar hij moet zijn: “Zo’n positieve sfeer en al zoveel lieve mensen ontmoet vandaag. Ik heb heel veel zin om allemaal dingen te gaan ondernemen. Ik moet hiervoor mailen naar Vera toch? De zelfbeheerder community development?.”

 

Een indruk van de dagen in foto’s:

 

Deel dit artikel: