Aannemer B2 Restauratie startte afgelopen maart met de werkzaamheden

De transformatie verloopt voorspoedig en naar verwachting worden de woningen in maart 2023 opgeleverd. Dan verwelkomen we 28 studenten in hun zelfstandige, betaalbare studio aan de Amsterdamse grachten.

Met respect voor de historie en aandacht voor de toekomst

De voormalige drie grachtenpanden uit de 18e eeuw aan de Nieuwe Keizersgracht 15-17 zijn elk een rijksmonument. Na het uitvoeren van het funderings- en gevelherstel, vindt nu de intensieve verbouwing plaats met veel respect voor de historie en tegelijkertijd aandacht voor de toekomst. De 28 unieke studio’s hebben elk een aparte indeling, ontworpen door architect Vincent Smulders.

28 duurzame, gasloze studio’s

Dit is het eerste project van Lieven de Key waarbij een rijksmonument geheel gasloos wordt gemaakt. De woningen worden verduurzaamd met behoud van de monumentale waarden. Het isoleren vindt aan de binnenzijde plaats zodat de bestaande dakpannen en monumentale ramen worden behouden. Door het warmteterugwinningsventilatiesysteem wordt koude buitenlucht verwarmt met warme lucht die de woning uitgaat. Zo gaat bijna geen warmte verloren. De zonnepanelen op het dak leveren stroom voor gemeenschappelijke voorzieningen als de warmtepompen en elektrische radiatoren in de woningen.

De komende maanden is de aannemer druk bezig om de woningen klaar te maken voor de toekomstige bewoners. De laatste werkzaamheden vinden in maart 2023 plaats, waarbij ook de binnentuin duurzaam wordt heringericht.

Bekijk ook www.lievendekey.nl/nieuwe-keizersgracht voor meer informatie.

Deel dit artikel: