Voor promovendi en studenten

Woonstichting Lieven de Key heeft het bedrijfspand uit 1961 getransformeerd naar 168 zelfstandige woningen. Via de UvA worden 97 woningen verhuurd aan promovendi. Deze afgestudeerde wetenschappers doen onderzoek en werken aan hun proefschrift. De andere woningen zijn verhuurd aan studenten via StudentenWoningweb. Alle bewoners hebben een campuscontact. Dat betekent dat bewoners na het promoveren of afstuderen plaats maken voor nieuwe promovendi en studenten.

Gasloos, energiezuinig en meer groen

De woningen zijn gasloos en mede dankzij de 150 zonnepanelen op het dak zeer energiezuinig. De transformatie heeft ook meer groen gebracht. Een gedeelte van het dak is beplant met sedum en de voormalige parkeerplaats op het binnenterrein is nu een tuin. Naast deze gemeenschappelijke binnentuin delen de bewoners ook een wasserette op de vijfde verdieping.

Ruimte op straat

In de binnentuin is de ingang naar de fietsenstalling onder het gebouw. Iedere bewoner heeft hier een eigen plek zodat er rondom DC van Hall ruimte blijft voor voetgangers.

Voor de buurt

Het oorspronkelijke gebouw is nog herkenbaar maar heeft een moderne uitstraling naar het ontwerp van Architectenbureau Studioninedots. Op de begane grond wordt door Van Wijnen, die de hele transformatie van het gebouw uitvoert, nog gewerkt aan de bedrijfsruimten. In het voorjaar zal hier een café of restaurant zijn en verschillende ondernemers een nieuwe plek hebben. Onder het gebouw is een parkeergarage voor 30 auto’s. Een deel van deze parkeerplekken is voor de ondernemers die een ruimte huren in DC van Hall. Meer dan de helft van de plekken is beschikbaar voor de buurt en bezoekers via Parkbee.

Starten en wonen sinds 1868

Met deze transformatie draagt DC van Hall bij aan het huisvesten van studenten en promovendi in de stad én aan de levendigheid en uitstraling van de Staatsliedenbuurt.
Bekijk ook ‘Starten en Wonen sinds 1868’

Lieven de Key levert 1700 woningen op in 2021

De 168 woningen in DC van Hall zijn de laatste van de totaal 1700 woningen die Woonstichting Lieven De Key dit jaar heeft opgeleverd.
Lees ook:  Lieven de Key levert nog dit jaar de 1700e starterswoning op in Amsterdam 

Deel dit artikel: