Duizenden extra studentenwoningen in Amsterdam

Woonstichting De Key en studentenhuisvester DUWO willen de komende jaren duizenden studentenwoningen extra realiseren in Amsterdam. Daarom tekenden we vandaag samen met de gemeente Amsterdam, onderwijsinstellingen en studentenorganisatie ASVA een convenant.
Lees verder

Startblok Elzenhagen verwelkomt haar nieuwe bewoners

“Dat moment dat je je woning binnenkomt: super fijn gevoel!” zegt Jim. Hij is één van de nieuwe bewoners die hun sleutel kregen van Startblok Elzenhagen. Startblok Elzenhagen is een woonproject van wooncorporaties De Key en Eigen Haard en telt in totaal 540 studio’s voor jongeren tussen de 18 tot en met 27 jaar. De helft van hen zijn statushouders. In april werden de sleutels van de laatste studio’s uitgedeeld aan nieuwe Startblok bewoners.
Lees verder

Burgemeester Halsema bezoekt Startblok Elzenhagen

In mei kwam de burgemeester op bezoek bij Startblok Elzenhagen.

Renato vindt haar erg sympathiek: “Het is gemakkelijk om een gesprek met haar te voeren en ze had veel vragen. Ik heb veel verteld over hoe duurzaam Startblok is en dat ik ontzettend trots ben op dit project en het team. Ze had ook vragen over criminaliteit en of we daar veel last van hebben. Maar dat is niet zo. Er  is hier wel eens een incident geweest, maar dat is normaal als je met zoveel mensen met verschillende culturele achtergronden en vluchtgeschiedenissen samenwoont.”
Lees het verslag!

 

Bewoners Anton Waldorpstraat kijken tevreden terug op onderhoud

De eerste 65 woningen van ons project Anton Waldorpstraat zijn opgeknapt! Bewoners zijn tevreden en gaven het onderhoud gemiddeld een ruime 7. Bewoner Jan gaf ons eerlijke feedback in een mooi interview.
Artikel terugblik onderhoud
Interview bewoner Jan

 

Blije starters Lieven krijgen sleutel van nieuwe appartementen

Woensdagmiddag 24 juli 2019, een van de warmste dagen ooit in Nederland. Ruim 200 jongeren in de leeftijd van 18 tot 28 kiezen niet voor een dagje zon en zee, maar verzamelen zich voor de deuren van het nieuwe wooncomplex Lieven in de Delflandpleinbuurt. Ze krijgen vandaag de sleutel van hun nieuwe woning! Ook interviewden we een flink aantal nieuwe bewoners van Lieven 3, en later in het jaar van Lieven 5.
Artikel en fotoserie

 

Van IJsland tot Thailand: De Key ontvangt 1400 internationale studenten

Van Mexico tot Maleisië, van Litouwen tot Nieuw-Zeeland. Deze week ontvingen we 1400 internationale studenten uit 90 verschillende landen van over de hele wereld.
Lees verder

Start bouw 1000ste studentenwoning 2019

De Key heeft 1000 permanente studentenwoningen in aanbouw genomen in 2019. Een mijlpaal voor de Amsterdamse woonstichting. De Key zet in deze nieuwe gebouwen extra in op ‘ontmoeting’ tussen studenten.
Lees verder

‘Maak de verhuurdersheffing voor corporaties eerlijker’

“Wie heft er nou belasting op sociale huurwoningen? Geen land ter wereld doet dat.” Stadgenoot en De Key deden een oproep in NRC Handelsblad voor een verhuurdersheffing die eerlijker is. Later in 2019 deden zo’n 200 verhuurders van sociale huurwoningen door heel Nederland mee aan een social media actie over de verhuurdersheffing waarbij de belastingaanslag werd getwitterd.
Lees verder en bekijk het artikel van NOS

Jongeren superblij met starterswoning in het centrum

In een voormalige bedrijfsruimte onderin een woongebouw op Wittenburg maakte De Key 11 starterswoningen. Woonstarter Bas: ‘Ik ben blij dat deze woningen er zijn gekomen, anders heb je als jongere echt geen kans.’

Heel leuk artikel op Actueel met mooie fotografie! Lees het hier!

 

Deel dit artikel: