Minder privacy

“Hoewel het best vervelend is dat er continu mensen om je woning aan het werk zijn, snap ik dat het nou eenmaal moet gebeuren,” zegt Manon. “Er stonden overal steigers om het huis en de medewerkers konden naar binnen kijken. Gelukkig waren wij in het najaar aan de beurt en was het vroeg donker.”

Vrolijk geeft ze een rondleiding in haar woning om te laten zien wat er allemaal is aangepakt. De buitenkant (schil) van de woning is energiezuiniger gemaakt, bijvoorbeeld door gevelisolatie, dakisolatie en dubbel glas. Bij Spinozahof duurden de werkzaamheden in totaal ruim 11 maanden lang, omdat er in totaal 105 woningen verduurzaamd werden.

Minder geluid

De woning van Manon was eind 2023 afgerond. “Ik vind het heel chill dat we nu HR++ glas hebben.” Naast de ramen zijn ook de vloer van de woning, het dak en de gevels geïsoleerd. “Het wordt hier echt niet meer zo koud. Wanneer we stoken is het heel snel warm. Vroeger stond de tempratuur de volgende dag op 12 graden, maar nu blijft ‘ie rond de 15,” zegt ze tevreden. “We merken het ook aan onze energierekening. Het was al gauw lager.” Vrolijk springt ze op om haar balkondeur te openen en instrueert om goed te luisteren: “Het geluid van buiten valt niet meer zo op. Ook het geluid van de tram voor de deur hoor je nu veel minder. Dat is zo fijn!”

De schilaanpak vorig jaar en nu

In 2023 startten we met onze schilaanpak en maakten we al 988 woningen energiezuiniger waarvan 105 bij Spinozahof. Dit jaar verwachten we 1245 woningen aan te pakken.

Benieuwd welke woongebouwen dit jaar aan de beurt zijn? Klik hier.

Deel dit artikel: