Inschrijven kan tot 1 september via www.startenindehouthaven.nl. Via een matchingtool worden huisgenoten aan elkaar gekoppeld op basis van leefgewoonten en interesses. De jongeren hebben hun eigen kamer en badkamer. Zij delen de woonkeuken met één of twee huisgenoten.

Een perfecte plek voor woonstarters

Jongeren hebben het lastig om een woning te vinden in Amsterdam. Met de deelwoningen in Lariks en Mahonie die nu in aanbouw zijn, helpt Lieven de Key jongeren met hun eerste stappen op de woningmarkt. De deelwoningen in de woongebouwen Lariks en Mahonie zijn bestemd voor Amsterdamse jongeren van 18 tot 28 jaar, die werken of studeren en in hun laatste opleidingsjaar zitten. De woningen zijn betaalbaar. Iedere jongere betaalt rond de 250 euro per maand exclusief servicekosten. De jongeren delen hun woning met één of twee huisgenoten. Er zijn allerlei gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een binnentuin met fitnessapparatuur en een gedeelde woon/werkruimte. De woningen worden begin 2023 opgeleverd.

Woongebouw Mahonie

Woongebouw Lariks

Meer woonplezier door matchingtool

Een door Lieven de Key speciaal ontwikkelde matchingtool koppelt de huisgenoten die bij elkaar passen. “Het voordeel van deze match is een grotere kans op woonplezier, omdat de leefgewoonten en interesses van de huisgenoten op elkaar aansluiten. Na inschrijving vullen de jongeren een vragenlijst in over verschillende onderwerpen en thema’s. Een algoritme zorgt er vervolgens voor dat de jongeren die matchen aan elkaar gekoppeld worden. Vervolgens ontmoeten zij elkaar om te ontdekken of de koppeling tot een ‘match in de Houthaven’ leidt.”, aldus Olivier Smink van Lieven de Key die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de matchingtool.

Betaalbaar wonen in een exclusieve buurt

Eelco Siersema, directeur Vastgoed van Lieven de Key: ”De Houthaven was altijd onbereikbaar voor jongeren om betaalbaar te kunnen wonen. Lieven de Key is de enige woningcorporatie die ook jongeren een kans geeft in deze buurt. Met de sociale huurwoningen zorgen we dat in de Houthaven plek is voor iedereen en zo bijdraagt aan de ongedeelde stad. Met de woongebouwen Lariks en Mahonie geeft Lieven de Key 455 woonstarters de kans om vijf jaar lang in Amsterdam aan hun toekomst te bouwen en te werken aan hun volgende stap.”

 

 

Deel dit artikel: