24 november

18.00 uur
Het weghalen van het metselwerk van de gevel op de zesde verdieping is klaar. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. Morgen wordt de gevel (tijdelijk) afgedekt. De bewoners van de zes gevelappartementen kunnen vanavond weer terug naar hun woning. De afzetting van de doorgaande weg is opgeheven.
14.00 uur
Het gecontroleerd weghalen van het metselwerk van de gevel op de zesde verdieping verloopt voorspoedig. De aannemer haalt steen voor steen de gevel naar beneden.

20151124_134039
11.00 uur
Visuele inspectie ter voorbereiding werkzaamheden gevel heeft vanochtend plaatsgevonden.  De gevel wordt vandaag gecontroleerd naar beneden gehaald.  De aannemer is bezig met de voorbereidingen.

23 november

De buitengevel van de hoek van de bovenste verdieping van de flat aan de Lorentzstraat in Zandvoort is ontzet . De constructie van de flat is veilig. De ontzette gevel van de flat wordt waarschijnlijk morgen, dinsdag 24 november,  gecontroleerd (in delen) naar beneden gehaald.

Voorzorg

De bewoners van zes woningen aan de gevelzijde brengen uit voorzorg de nacht elders door. Het gaat om de zes woningen boven elkaar op de kopse kant van het gebouw. Alle bewoners ontvingen vanavond persoonlijk een brief. De oorzaak van de ontzetting is nog onduidelijk

Deel dit artikel: