Kenniscentrum

Onderzoek naar woonstarters en veerkrachtige buurten.

Het Kenniscentrum van Lieven de Key doet onderzoek naar woonstarters en veerkrachtige buurten. Als specialist in het huisvesten van woonstarters is het van groot belang inzicht te hebben in de woonwensen van jongeren en hun problemen op de woningmarkt. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk jongeren een geschikte en betaalbare woning bieden. Met de kennis over de ontwikkelingen in ‘onze buurten’ realiseren wij een fijne woning in een leefbare buurt voor al onze bewoners.

Kennisdeling

Met relevante onderzoeken verzamelt het Kenniscentrum van Lieven de Key informatie over maatschappelijke kwesties en beleidskeuzes. Lieven de Key gebruikt de onderzoeksresultaten om tot onderbouwde beleidskeuzes te komen, woonconcepten te ontwikkelen en de koers bij te sturen. De opgedane kennis door onderzoek over woonstarters en veerkrachtige buurten deelt Lieven de Key graag, zodat ook andere instanties hier gebruik van kunnen maken. Meer weten over onderzoek van het Kenniscentrum Lieven de Key? Neem contact met ons op via onderzoek@lievendekey.nl.

Heb je een vraag over de buurten, woningen of bewoners van Lieven de Key?

Het Kenniscentrum geeft antwoord op basis van het tweejaarlijkse bewonersonderzoek, door vragen voor te leggen aan het bewonerspanel of door in gesprek te gaan met ons Youthboard. Neem contact met ons op via onderzoek@lievendekey.nl.

Specialisten Kenniscentrum

 

Barend Wind

Barend Wind is beleidsadviseur bij de afdeling Portefeuille & Beleid van woonstichting Lieven de Key. Hij is als sociaal-geograaf verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en doet onderzoek naar de volkshuisvesting als verdelingsvraagstuk. In 2017 promoveerde hij op de rol van het eigenwoningbezit in de totstandkoming van vermogensongelijkheid in verschillende Europese landen.

 

 

Denise van der Geest

Denise van der Geest is beleidsadviseur bij de afdeling Portefeuille & Beleid van Woonstichting Lieven de Key. Zij is marktonderzoeker en data analist en heeft veel ervaring met grote, nationale onderzoeksprojecten waarbij veel verschillende onderzoeksmethoden worden toegepast.

 

Op de hoogte blijven van nieuw onderzoek van het Kenniscentrum Lieven de Key?

Laat dan je gegevens achter via onderstaand formulier. Wij sturen je dan een e-mail zodra we een nieuw onderzoek publiceren.