Tijdens ‘Baas van Morgen’, een initiatief van JINC, ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. Bij De Key nam Omar voor één dag de leiding over van directeur Wonen, Lidy van der Schaft.

HvA

Omar wordt om 08.30 thuis opgehaald door Lidy. Eenmaal bij De Key mag hij studenten van de HvA die een seminar komen volgen welkom heten. Hij laat een video van de koers zien en geeft uitleg over nieuwe functies van www.dekey.nl. Het was best spannend, maar hij slaat zich er doorheen.

Na deze aankondiging neemt Lidy Omar mee op sleeptouw door de organisatie. Omar ontmoet collega’s van verschillende afdelingen en beantwoord hun vragen.

Social

Na de ontmoetingen binnen De Key brainstormen Lidy en Omar over het gebruik van social media voor huurders. “Het is belangrijk dat mensen vragen kunnen stellen aan De Key, en dat jullie ook snel antwoord geven”, vertelt Omar. Moet dit dan ook 24 uur per dag? Omar: “Nee, maar snel antwoorden is wel belangrijk. Op die manier laat je zien dat je geïnteresseerd bent.” Op de website ontdekt Omar iets wat niet helemaal klopt. Na een rondje langs enkele collega’s gaat hij langs afdeling ICT met de vraag of dit opgelost kan worden. Met het antwoord dat dit onderzocht gaat worden neemt de ‘baas van morgen’ genoegen.

Geconcentreerd

Voordat Omar en Lidy naar de conferentie van Baas van de Toekomst vertrekken praten ze over wat Omar gezien en gehoord heeft. Wat Omar vooral opviel is het vriendelijke ontvangst, maar ook het harde werken en de geconcentreerde houding van de collega’s. Of hij later ook directeur wil worden? “Het lijkt me erg leuk om mensen te helpen als directeur, maar het lijkt me ook een hele grote verantwoordelijkheid”.

Deel dit artikel: