“Sinds kort werk ik als milieudeskundige bij BAM Infra. Tijdens mijn studie Aardwetenschappen aan de VU woonde ik op Uilenstede. We woonden met zijn drieën op een eenheid. Op een gegeven moment is dat klaar. Ik moest daar weg omdat ik een campuscontract had. Dat werd wel spannend. Uiteindelijk heb ik nog een paar weken bij mijn vader in Landsmeer gezeten.”

“Amsterdam is gewoon dé stad, mijn hele leven is hier, hier wonen mijn vrienden. Ik wilde graag een nieuwbouwwoning, want ik heb geen zin om te verbouwen. Toen ik deze woning zag dacht ik meteen “dit is ‘m!”. In het centrum met een tuintje aan een grote binnentuin. Dat maakt het helemaal leuk. De buurt ben ik aan het ontdekken. De Dappermarkt kende ik alleen van naam, nu doe ik er boodschappen.”

“Ik kreeg deze woning net voor mijn 28e verjaardag. Over vijf jaar moet ik hier weer weg. Dat is wel een dingetje, maar je weet waar je aan begint. We hebben het er vaak over met studiegenoten. Misschien moet ik dan de stad uit. Maar eerst maar eens hier wennen en een paar zomertjes pakken.”

Van bedrijfsruimte naar jongerenwoning

In een voormalige bedrijfsruimte onderin een woongebouw op Wittenburg maakte De Key  starterswoningen: 4 tweekamerwoningen, 6 studio’s en een woning met twee onzelfstandige eenheden. De woningen zijn gasvrij: ze worden verwarmd met een warmtepomp. Lees hier meer over deze bijzondere woningen!

Deel dit artikel: