Na het indienen van een reparatieverzoek kreeg Ruth Zaandam bezoek van een vakman van De Key. Lidy van der Schaft, directeur Wonen, was mee. Zij gaat regelmatig mee om huurders te bezoeken. De twee raakten aan de praat waarbij Ruth aangaf graag te willen weten of een technische functie bij haar past.  Met als resultaat de uitnodiging voor Ruth om een week stage te komen lopen bij De Key. Ruth greep het aanbod van Lidy met beide handen aan.

 

Ruth vertelt: ”Ik ben één dag rondgeleid langs alle afdelingen van De Key. En vervolgens ben ik elke dag met een andere vakman mee geweest. Elektricien, timmerman, loodgieter, ze namen me allemaal heel serieus. Die jongens waren echt geweldig, heel sociaal. Ik voelde me vanaf de eerste dag welkom”.

Mooie ervaring

“Natuurlijk had ik stiekem gehoopt op een vervolg. Maar dat is moeilijk”, zegt Ruth. “De Key heeft precies gedaan wat ze me hadden beloofd. Meer zat er niet in. Maar ik ben echt gegrepen door die organisatie. Bij mijn vorige werkgever waren alle taken afgebakend. Bij De Key gaat het meer om samenwerken, groeien en met elkaar meedenken. Ik ben bevoorrecht dat ik dit heb meegemaakt. En dankzij mijn stage bij De Key weet ik nu dat een technische functie bij mij past en ik dat leuk vind” .

Deel dit artikel: