“Ik ben blij om weer thuis te zijn,” zegt Irene (rechts op de foto). “Ik moest wel even wennen aan sommige veranderingen.” We krijgen een rondleiding door haar woning. “De wastafel in mijn badkamer is na de verbouwing wat kleiner. Hiervoor had ik een hele grote wastafel en dat vond ik wel fijner.” We lopen door naar haar kamer. “De slaapkamer is gelukkig niet veranderd,” zegt ze tevreden. “En ik vind de keuken ook mooi geworden!”

(Irene en haar buurvrouw)

 

Irene en haar buurvrouw, Saduman, kennen elkaar al tientallen jaren. Ze zijn meer dan buren, hele goede vriendinnen die elkaar steunen door dik en dun. Irene is Saduman erg dankbaar, omdat zij veel hulp en steun van haar heeft gekregen tijdens de renovatie.

Woningverbetering De Punt

In het voorjaar van 2022 zijn wij gestart met de renovatie van De Punt in Amsterdam Noord. De 348 woningen waren toe aan verbetering. De woningen zijn straks brandveiliger en beter geïsoleerd en krijgen energielabel A. Ze hebben een moderne ventilatie en vernieuwing van de elektrische installatie maakt gasloos koken mogelijk.

De Punt is een beschermd stadsgezicht en met de renovatie brengen we de lange historie van de buurt weer tot leven. De gerenoveerde woningen laten de oorspronkelijke elementen en kleuren zien, waarmee De Punt de mooie uitstraling krijgt die het verdient. De woningen kunnen na de renovatie voor zeker 25 jaar weer mee. Era Contour is de aannemer die de renovatie voor Lieven de Key uitvoert.

Deel dit artikel: