Anuradha: “Onze nieuwe woning is veel groter.”

Mijn eerste appartement in Kraaiennest in Zuidoost vond ik na lang zoeken via Woningnet. Het voelde ook een beetje spannend: dit was een grote stap. Voorheen woonde ik bij mijn moeder en nu had ik opeens een eigen woning. Binnen een dag was ik verhuisd. In het weekend ging ik wel eens met mijn moeder boodschappen doen in de Poort maar verder kende ik de Bijlmer helemaal niet.Toen ik hier kwam wonen in 2016 was het hartje zomer. Gezellig, dacht ik. Veel mensen op straat, muziek, net Suriname. Ik was meteen verliefd op mijn huisje, het was klein maar fijn en had een prachtig uitzicht.

Toekomst

Vanaf het moment dat ik hier woonde ben ik gaan nadenken over de toekomst. Ik had een jongerencontract dus wist dat ik hier maximaal vijf jaar kon blijven. Bovendien had ik twee kinderen gekregen, dus kreeg ik heel erg behoefte aan meer ruimte. In de flat hebben we door alle omstandigheden een hele zware tijd gehad. Ik ben een van de moeders die door de Belastingdienst onterecht als fraudeur werd bestempeld en daardoor had ik enorme schulden gekregen. Iedere maand hadden wij maar driehonderd euro om van te leven. In totaal ben ik wel bij vijf verschillende woningen gaan kijken. Om in aanmerking te komen voor een woning moet je echt de eerste of de tweede zijn die reageert op de advertentie op Woningnet. En de laatste keer was het raak. We waren zó blij. Onze nieuwe woning is veel groter en de kinderen hebben nu een eigen slaapkamer.

Nieuwe Start

In de toekomst zou ik graag verhuizen naar een andere stad. Misschien Almere. Vergeleken met waar ik nu woon, is het daar een stuk rustiger. Ik wil ergens wonen waar ik de vogeltjes kan horen fluiten.

 

De volgende woonstap

Waar kun je aan denken? Op deze pagina hebben we een paar mogelijkheden voor je op een rij gezet. Ook lees je hier de woonstappen van andere jonge starters.

Deel dit artikel: