De toekomstige bewoners, statushouders en jongeren uit Nederland, konden samen meedoen aan verschillende activiteiten als een bezoek aan de informatiemarkt, een workshop interculturele communicatie en natuurlijk een rondleiding op het Startblok.

Eerste contacten

Verder konden de jongeren zich opgeven voor het zelfbeheer, zich inschrijven voor de online community op Facebook en eventueel al een huisgenootje zoeken waarmee ze een appartement zouden willen delen.

Energiek

Tijdens deze eerste ontmoeting hing er een energieke, gezellige sfeer waarbij de eerste groepjes al langzaamaan werden gevormd. De dag werd afgesloten met een feestelijke borrel. Deze dag was de eerste van drie bijeenkomsten die voor de bewoners worden georganiseerd. Naast het regelen van praktische zaken en informatie ligt tijdens deze bijeenkomsten de nadruk op het leren kennen van elkaar. Een van de statushouders prijst de verschillende culturen in het project. ‘Verschillende culturen, aardige mensen, een nieuw leven en heel veel kansen om nieuwe vrienden te maken.’

Fotoverslag

Deel dit artikel: