Voor de renovatie had hij een grote opruiming gedaan, die de verhuizing had vergemakkelijkt. “Ik had veel weggegooid dus dat scheelde met verhuizen. De wisselwoning beviel verder ook goed.”

 

 

De afgelopen periode ervaart hij als een zware tijd. Kort nadat hij terug kwam in maart kreeg hij gezondheidsproblemen. Hierdoor voelde hij zich niet fit genoeg om zijn woning weer in te richten. “Normaal gesproken kan ik hier altijd bij mijn buren aankloppen maar nu kon dat niet. Zij waren natuurlijk ook druk bezig met de renovatie van hun eigen woning.”

 

Nu lijkt de rust wel wat te zijn toegenomen. “Ik vind mijn nieuwe woning fantastisch. Het is vandaag erg warm, maar het is niet bloedheet in mijn woning. Alles in huis is gemaakt. Het is net of je een loterij wint.”

 

 

Woningverbetering De Punt
In het voorjaar van 2022 zijn wij gestart met de renovatie van De Punt in Amsterdam Noord. De 348 woningen waren toe aan verbetering. De woningen zijn straks brandveiliger en beter geïsoleerd en krijgen energielabel A. Ze hebben een moderne ventilatie en vernieuwing van de elektrische installatie maakt gasloos koken mogelijk.

De Punt is een beschermd stadsgezicht en met de renovatie brengen we de lange historie van de buurt weer tot leven. De gerenoveerde woningen laten de oorspronkelijke elementen en kleuren zien, waarmee De Punt de mooie uitstraling krijgt die het verdient. De woningen kunnen na de renovatie voor zeker 25 jaar weer mee. Era Contour is de aannemer die de renovatie voor Lieven de Key uitvoert.

 

De renovatie van De Punt is voor iedereen een uitdaging
Het is een grootscheepse en gefaseerde renovatie van woningen die erg van elkaar verschillen. Gedurende de renovatie worden we regelmatig verrast met wat we tegenkomen in de woningen. Daardoor moeten we ons flexibel opstellen en soms onze aanpak wijzigen. Dat is best een uitdaging, omdat het ‘treintje moet blijven lopen’ om de planning te halen. Het vraagt ook om flexibiliteit van bewoners, ook voor hen is de renovatie een uitdaging. Over het algemeen moeten zij twee keer verhuizen en een paar maanden in een wisselwoning verblijven. Dat is niet niks. De komende periode laten wij steeds een bewoner aan het woord over wat de renovatie voor hen betekent.

Deel dit artikel: