Kun jij iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben Asim Ziyadkhanli, geboren in Azerbaijan.  Op mijn derde jaar (1999) zijn wij als vluchteling naar Nederland gekomen. Wij kregen een verblijfsvergunning tot 2009. In die tijd hebben wij in verschillende asielzoekerscentra in het oosten van het land gewoond, alvorens mijn vader, moeder, mijn twee zusjes, broertje en ik een eigen huis hebben gevonden in Hoofddorp.

Waarom vind je het zo leuk om student beheerder/residence assistant te zijn?

Je kan de (internationale) studenten helpen waar nodig, uitleg geven hoe het in het pand werkt (de huisregels) en ervoor zorgen dat er een community in het pand ontstaat door leuke activiteiten te organiseren. Ik krijg er energie van om andere mensen te helpen, net zoals ik zelf ook werd geholpen als student in Moskou.

 

Als je een plek in Amsterdam zou mogen kiezen om te wonen, waar zou dat zijn?

Eerlijk? Gewoon op de Fraijlemaborg. Ik hou van de rust. In de buurt heb je het Bijlmer Sportpark, daar loop ik wel eens heen om gewoon even lekker te ontspannen. Even het groen om me heen zien. Als ik de drukte wil opzoeken, dan kan ik daar zelf voor kiezen en dat doe ik dan ook geregeld met andere studenten van het pand. Sowieso iedere woensdag met z’n allen naar Coco’s op het Rembrandtplein.

 

Wat vind je de mooiste plek in Amsterdam?

Het Amsterdamse bos, daar rijd ik graag heen op de motor. In Rusland zocht ik ook altijd de parken op, daar kon je dan 5 uur rond wandelen. Heerlijk.

 

Wat is jouw advies voor (internationale) studenten op de Fraijlemaborg?

Ga ook met mensen buiten jouw groepje om. Probeer zo veel mogelijk andere plekken in Amsterdam te zien, maar bezoek ook zeker eens andere steden. Oja, slaap zo min mogelijk, want hoe meer je slaapt hoe minder je ziet en begin zeker niet aan relaties!

Deel dit artikel: