Voorstellen zelfbeheerteam

De beheerder huuradministratie, technisch beheerder, klusteam, gangmakers, beheerder PR en communicatie en anderen die een rol gaan vervullen in het zelfbeheer op Startblok Riekerhaven kwamen om beurten het podium op, onder een luid applaus. Ze vertelden kort wat ze gaan doen op Startblok Riekerhaven en hoe het zelfbeheer in zijn werking gaat; bijvoorbeeld hoe een reparatieverzoek dan bij het klusteam terecht komt, hoe ze een verzoek voor een feestje kunnen indienen en meer. Het beheerteam bestaat uit bijna net zoveel statushouders als Nederlandse jongeren.

Praktische zaken over de woning en woninginrichting

Is er internet? Is er een koelkast? Waar zijn wasmachines? En wat voor fornuis kan ik aansluiten? Deze vragen werden gesteld én beantwoord! Verder werd Praxis geïnterviewd over haar speciale acties voor de jongeren van Startblok Riekerhaven, legde Zuid Werkt uit hoe zij de jongeren gratis kunnen helpen met het maken van fietsen en meubels, en waren de oude meubels van hotel West Side Inn te zien, die het hotel voor vriendenprijsjes verkoopt aan de jongeren.

Ondertekenen manifest

Op Startblok Riekerhaven draait het er uiteindelijk om dat de jongeren met elkaar een community gaan vormen, waarbinnen jongeren elkaar helpen en inspireren in hun start in Amsterdam. Het Startblok Manifest legt dit in een paar zinnen uit. We hebben het manifest op prachtig behang laten drukken, en aan het eind van deze laatste introductiedag ondertekende de hele community het manifest op dit behang. Wethouder Ivens, stadsdeelvoorzitter Baadoud en algemeen directeur van De Key Leon Bobbe gingen hen voor. Het behang komt te hangen in het clubhuis, een ontmoetingsgebouw op Startblok Riekerhaven.

Deel dit artikel: