Na 30 jaar wonen in de Tuinstraat in de Jordaan kwam Jose twee jaar geleden wonen in 50-pluscomplex aan de Spitsbergenstraat in de Spaarndammerbuurt. In die korte tijd heeft zij naar eigen zeggen nieuw leven ingeblazen bij de bewoners in het complex. “Ik organiseer eens per maand ‘soepavond’ voor de bewoners, dit doe ik met een buurvrouw. Bewoners waarderen dit, de gezamenlijke ruimte zit dan vol.”

Regelfunctie

“Daarnaast ben ik ook voorzitter in de bewonerscommissie en regel ik alles met De Key, denk aan groot onderhoud, reparatieverzoeken. Het is echt een regelfunctie, ik loop regelmatig langs het beheerkantoor in de Spaarndammerstraat.”

Afvalbakadoptie

Daarnaast heeft Jose een afvalbak ‘geadopteerd’. Zij zorgt ervoor dat de omgeving rond de afvalbak in de straat schoon blijft. “Een fijne leefomgeving creëren vind ik erg belangrijk voor mijzelf, maar ook voor de buurt. En door het goede voorbeeld te geven volgt de rest vanzelf.”

150 jaar betrokken bewoners

Al 150 jaar zet De Key zich in voor betaalbare huisvesting in Amsterdam. We willen graag dat onze huurders prettig wonen. En betrokken bewoners zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving. Maar wie zijn die betrokken bewoners eigenlijk? En wat doen ze dan allemaal? De Key brengt op verzoek van buren of buurtgenoten een bloemetje langs. Ken jij of ben jij zo’n betrokken (buurt)bewoner? Laat het ons weten!

Deel dit artikel: