De kinderen van Stichting South East Stars volgden de afgelopen maanden een opleiding tot energiecoach. Ze ontdekten op welke manieren je allemaal energie kan besparen en welke manieren er zijn om zelf energie op te wekken. Met de opgedane kennis en  met hun diploma op zak gaan de kinderen de Kids energiewinkel in het Boeninhuis runnen.

Kinderenergiecoach

Opening Kids energiewinkel

Met flikkerende energielampen die de coaches tegen een statisch geladen ballon hielden openden zij hun eigen Kids energiewinkel.  Elke woensdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur is de winkel in het Boeninhuis, Barbusselaan 114, Amsterdam (Venserpolder) geopend. Hier geven de coaches onder begeleiding van Stichting South East Stars (SES) en het WSWonen Zuidoost tips en adviezen over energiebesparingen in en rondom de woning. Het WSWonen kan op aanvraag een energie- of woonlastencheck bij de mensen thuis doen. Daarnaast zijn er brochures en energieboxen beschikbaar.

Kom maar op!

De Kids energiewinkel is er klaar voor en de eerste bezoeker heeft zich al aangemeld; “ik kom volgende week een bezoek brengen aan jullie energiewinkel”, aldus Muriel Dalglies. Kom maar op met de vragen en de bezoekers, De kinderenergiecoaches hebben er zin in!

Samenwerking

De kinderenergiecoaches en Kids energiewinkel is een gezamenlijk project van South East Stars (SES),  WijksteunpuntWonen Zuidoost en De Key.

Deel dit artikel: