Ook de aanvangscontrole, of iemand daadwerkelijk studeert, wordt aangepast. Met DigiD kunnen woningzoekenden vanaf april snel en eenvoudig laten zien dat ze student zijn en is het uploaden van documenten niet langer nodig.

Twee aanbiedingsplatformen

StudentenWoningWeb stopt met bestaan. Begin april 2024 gaan Lieven de Key en Ymere hun studentenwoningen aanbieden via andere aanbiedingsplatformen. Vanaf 3 april 2024 komt het aanbod van Lieven de Key beschikbaar op www.lievendekey.nl. Een dag later op 4 april 2024 start Ymere met het aanbieden van zijn studentenwoningen op ROOM.nl. Stadgenoot en Pré Wonen stoppen met het aanbieden van studentenwoningen.

Inschrijfduur blijft behouden

Inschrijvingen die korter duren dan tien jaar worden automatisch overgezet naar profielen op de nieuwe platforms. Deze studenten behouden hun opgebouwde inschrijfduur die ze hebben opgebouwd bij StudentenWoningWeb. Zij krijgen toegang tot zowel het aanbod van Lieven de Key op www.lievendekey.nl als het aanbod op ROOM.nl, waar ook Duwo zijn studentenwoningen op aanbiedt.

In ontwikkeling

Het aanbiedingsplatform van Lieven de Key wordt in meerdere fasen uitgerold. Na lancering in april zal het platform in de loop van het jaar verder worden verrijkt en verbeterd op het gebied van vormgeving en gebruiksvriendelijkheid.

Meer informatie is te vinden in de veel gestelde vragen.

Deel dit artikel: