“Woonstichting De Key keert terug naar de vertrouwde naam Woonstichting Lieven de Key. Deze naam past beter bij ons verleden, heden en onze toekomst”, aldus Karin Verdooren, bestuurder van Woonstichting Lieven de Key sinds april van dit jaar. Onze start spreekt tot de verbeelding. In 1868 besloten zo’n 500 Amsterdamse arbeiders elke week een dubbeltje opzij te leggen voor een woning. “En vandaag de dag zetten wij ons nog steeds in om te kunnen starten en wonen in Amsterdam”, aldus Karin Verdooren.

Starten en wonen in Amsterdam

Lieven de Key is er voor haar trouwe bewoners én voor woonstarters die graag hun eerste stappen willen zetten op de Amsterdamse woningmarkt. De uitdaging waar we ons nu en in de toekomst op blijven richten, is dat we telkens de gevraagde vernieuwing zoeken. Voor Woonstichting Lieven de Key bleef het zeker niet bij de Dubbeltjespanden. De jaren erna ontstonden vernieuwende woonconcepten zoals de Weesperflat: de eerste studentenflat in Amsterdam met op de begane grond een mensa, een boekwinkel en het kantoor van studentenvakbond ASVA. Een recenter voorbeeld zijn de Startblokken, een plek waar statushouders en Nederlandse jongeren samenwonen en een community vormen, waarvan Startblok Riekerhaven in 2019 de eerste was. “Als nieuwe bestuurder van Woonstichting Lieven de Key zet ik deze koers graag voort, zodat we een bijdrage kunnen leveren aan de dynamiek van Amsterdam”, aldus Karin Verdooren.

Wonen in Amsterdam

Naast het starten in Amsterdam werkt Lieven de Key aan een plek waar bewoners zich thuis voelen. Bijvoorbeeld door groot onderhoud aan de Anton Waldorpstraat, waardoor bewoners er nu en in de toekomst fijn kunnen blijven wonen. Daarnaast schieten de prijzen van woningen binnen de ring A10 en net daarbuiten omhoog. Lieven de Key zorgt voor tegenwicht met betaalbare sociale huurwoningen in dit gebied. Zo dragen we bij aan een ongedeelde stad.

Deel dit artikel: