“Deze woning aan de Anton Waldorpstraat kreeg ik bijna 25 jaar geleden. Later is mijn tweede vrouw hier ook komen wonen. Het is echt een prachtige woning. Zo groot krijg je ze niet meer. En je zit hier heel centraal, bij de buurtsuper, de trams, metro en bussen. Elke ochtend om een uur of zeven maak ik een wandeling naar de Sloterplas. Dan is het nog heerlijk rustig.” 

Onduidelijk 

“Het was lang onduidelijk wat er met deze woningen zou gebeuren. Dat is best vervelend, want je weet niet goed of het nog de moeite is om te gaan schilderen. Het ging steeds meer achteruit en veel mensen hadden last van vochtproblemen. Bij mij viel dat wel mee, want ik heb altijd de slaapkamerramen open.” 

Modelwoning 

Ongeveer drie jaar geleden ging de geruchtenmachine draaien dat er iets zou gaan gebeuren. Ik herinner me nog een bijeenkomst met de bewonerscommissie in het wijkgebouw. Mijn complimenten, zij hebben er heel veel werk aan gehad. Later konden we een kijkje nemen in een modelwoning. Ik had wel wat opmerkingen, want ik kijk met een technisch oog. Daar is goed naar geluisterd. De leidingen in de keuken zijn nu vlak onder de kastjes gelegd, dan zie je ze minder.” 

Alles ingepakt 

“Onze woning was in januari aan de beurt. Dat was mazzel want we hadden de kerstvakantie om voor te bereiden. We hebben echt alles in plastic ingepakt om het stof tegen te houden. Het leek hier wel een pakhuis. Alle spullen moesten twee meter van de kant, zodat de werklui konden lopen. Het inpakmateriaal kregen we van Sheila Kléberg. Zij coördineert het werk namens De Key en dat doet ze perfect. Je kunt haar altijd bereiken. Wij maakten gebruik van een rustwoning, een voormalige modelwoning. Ik ging wel regelmatig even kijken als ze bezig waren in mijn huis, dan kun je ze nog op kleine dingetjes wijzen.” 

 

 

Tig keer naar de bouwmarkt 

“Het meeste werk was na ongeveer tien dagen klaar. Alle ramen en deuren hebben nu dubbel glas. We hebben nieuwe radiatoren en een verlaagd plafond in de gang waarachter de leidingen zitten van het ventilatiesysteem. In de kamer zit een kastje dat het vochtgehalte meet en dan gaat de ventilatie vanzelf aan. Ik heb alles opnieuw geschilderd. De 18 deuren had ik vooraf al opgeschuurd en hoefde ik alleen nog af te lakken. Het was volop coronatijd, dus ik moest mijn materiaal online bestellen. Ik ben wel tig keer naar de bouwmarkt geweest. Veel mensen hadden last van de lockdown, maar voor mij was het wel goed. Ik kon me lekker uitleven in mijn woning.” 

 

De Key heeft in twee fasen bij 145 woningen rondom de Anton Waldorpstraat in Slotervaart (Nieuw-West) onderhoud uitgevoerd. De woningen zijn energiezuiniger en blijven geschikt voor toekomstige generaties. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor fase 3.  

 

Lees ook de interviews met Jan en met Willem. Hun woningen in dezelfde buurt werden al eerder opgeknapt. 

Deel dit artikel: