Woonstichting Lieven de Key biedt ze hiermee de kans voor de eerste stappen op de woningmarkt. Gaffier (23 jaar) is enthousiast: “Ik woon voor de eerste keer op mezelf. Een eigen plek vinden is al een prestatie, maar een plek als deze? Dat is onwerkelijk.” De jongeren, allemaal jonger dan 28 jaar, creëren een levendige gemeenschap in het hart van de voormalige zakenwijk en dragen zo bij aan de nieuwe energie van een wijk in transitie. Zo draagt Lieven de Key bij aan de ongedeelde stad. 

De eerste bewoners van het Kenniskwartier

De gelukkigen die hun sleutel in ontvangst hebben genomen zijn de eerste bewoners van het Kenniskwartier op de Zuidas. “Alles is dichtbij. Je kunt hier heel makkelijk een koffie in de buurt drinken. Ver lopen is niet meer nodig,” zegt Gaffier. In de komende jaren komen er nog eens ongeveer 2.500 nieuwe woningen bij in dit ‘Innovation District’. Dit wordt aangevuld met kennisgerelateerde bedrijven, een basisschool en diverse horecagelegenheden, waardoor een buurt ontstaat waar gezondheid, wetenschap en ondernemerschap samenkomen. 

Comfortabel wonen met gezellige ontmoetingsplekken

De woningen in Stepstone variëren van studio’s tot 2-kamer maisonnettes, waarbij bijna alle woningen zijn voorzien van een (Frans) balkon. Bewoners hebben ook toegang tot gemeenschappelijke ruimtes, zoals een dakterras op de 23e verdieping en de Key Lounge met een werk- en studieruimte die ook te reserveren is voor evenementen. Hier kunnen ze samenkomen en elkaar leren kennen. Bovendien zullen community builders actief zijn. Zij zetten zich onder andere in om sociale activiteiten te organiseren voor de bewoners. 

Duurzaamheid en leefbaarheid

Stepstone is een voorbeeld van innovatie op de Zuidas door zijn focus op duurzaamheid en leefbaarheid. Het gebouw gebruikt geen gas en maakt slim gebruik van restwarmte van het naastgelegen complex The Pulse, dat nog in aanbouw is. Daarnaast kunnen bewoners op het dakterras niet alleen genieten van een prachtig uitzicht over de stad en het Amsterdamse Bos, maar ze kunnen ook gebruik maken van sporttoestellen, wat een gezonde levensstijl bevordert. 

Deel dit artikel: