Amsterdam heeft een enorm tekort aan betaalbare huurwoningen. Met name jonge starters maken nauwelijks kans. De stijgende woonlasten, mede door hoge energieprijzen en inflatie, maken het leven van onze bewoners steeds duurder. In sommige buurten staat de veerkracht onder druk, onder meer door een toenemend aantal kwetsbare bewoners. Ook worden steeds meer buurten onbereikbaar voor mensen met een lager inkomen.

 

We zoeken vernieuwing

Onze droom is een ongedeelde, dynamische stad waar mensen zich thuis voelen. Met de bijgestelde koers maken we starten en wonen mogelijk door te investeren in de stad en in onze buurten. Daarbij zoeken we steeds naar vernieuwing, voor onze huidige en voor toekomstige bewoners. Omgaan met dilemma’s, tegengestelde belangen en onzekere omstandigheden daagt ons uit om gedurfde keuzes te maken. Dat doen we op basis van deze bijgestelde koers.

 

We verduurzamen

In onze koers behouden we de aandacht voor woonstarters. Want ondanks onze extra inspanningen met nieuwbouw voor jongeren en studenten heeft deze groep het nog steeds zwaar. Daarnaast zetten we meer dan ooit in op duurzaamheid. We verbeteren de isolatie en ventilatie van onze bestaande woningen zodat bewoners er prettiger kunnen wonen.

 

 

We werken samen

De komende jaren geven we extra veel aandacht aan het thuisgevoel van onze bewoners en de veerkracht van wijken. Daarbij werken we samen met onze partners in de stad. Want invulling geven aan onze droom kunnen we niet alleen.

 

Algemeen directeur-bestuurder Karin Verdooren: “In ons nieuwe koersboek hebben we vastgelegd wat bewoners en betrokkenen van ons kunnen verwachten. We combineren daarbij onze focus op woonstarters met de enorme uitdaging voor de verduurzaming van onze woningen. Door het kiezen van een duidelijke koers zetten wij ons in voor starten en wonen in Amsterdam.”

 

Lees ons nieuwe koersboek

Koersboek 2024 Lieven de Key

Deel dit artikel: