Met een vrolijk zonnetje en een strakke blauwe lucht leek het even weer zomer op het terrein van Lieven. De studenten die we spreken kennen de Delflandpleinbuurt nog niet, maar zijn enthousiast over de woningen. Sommigen hebben bij het ophalen van de sleutel al spullen mee zodat ze direct aan de slag kunnen.

Nando (20) werd getipt dat er nieuwbouw zou komen, en dat je dan meer kans maakt op een woning. “De metro dichtbij is een groot voordeel en het uitzicht hier op de 6e verdieping is wel wat waard!”. Morsal (24) had niet verwacht dat ze de woning zou krijgen. “Toen ik de mail kreeg moest ik even gaan zitten. Het is toch geen spam? Ik ben echt heel blij!”

Zes opties voor inrichting

Ook Tanja (20) is enthousiast. “Hier kun je echt iets leuks van maken. Ik krijg meteen zin om het in te richten!” Of, je begint gewoon alvast zoals Iris (21) die al heel lang ingeschreven stond. “Ik ben al gaan tekenen op de plattegrond en heb zes opties voor mijn inrichting!”

Voorlopig laatste grote oplevering

Deze oplevering is voorlopig even de laatste voor Lieven. Met fase 2 en 5 voor studenten, fase 3 voor starters en fase 4 voor jonge kunstenaars is Lieven voor ‘de helft’ opgeleverd en bewoond! Aan de overkant van dit deel worden fase 6, 7 en 8 in aanbouw genomen. De oplevering van deze woningen is naar verwachting tegen het einde van 2021.

Zelf organiseren

Bewoners van Lieven gaan zoveel mogelijk zelf organiseren. Denk aan het beheer en het organiseren van verschillende activiteiten. Er is ruimte voor alle bewoners van Lieven en buurtbewoners om elkaar te ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimte die Woonstichting De Key beschikbaar stelt. Daarnaast is Lieven een rookvrij gebouw. Lekker fris dus!

Deel dit artikel: