Centrumgebied Noord is enorm aan het veranderen. De komende jaren komen er 6000 woningen bij en sinds twee jaar stopt de Noord/Zuidlijn hier. Wat doen deze ontwikkelingen met het gebied? Bouw Woon Leef sprak in het CAN met een geboren Noorderling, een Amsterdammer die vanuit het centrum is verhuisd naar Noord én met student Jim die op Startblok Elzenhagen woont!

Lees hier het volledige artikel

 

Gare du Nord

De Key realiseert 177 nieuwe woningen voor internationale studenten binnen het project Gare du Nord. Ze wonen straks naast hét startpunt van de Noord-Zuidlijn: metrostation Noord. Van de 177 woningen hebben 132 een omvang van gemiddeld 24m2, de overige 43 woningen zijn rond de 30m2. Het gebouw heeft een centrale fietsenstalling, een gemeenschappelijke (wasmachine) ruimte en een gemeenschappelijk dakterras op de bovenste etage. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op stadsverwarming.

Lees verder

Noorderkwartier

Met AM en Blauwhoed realiseert De Key 380 sociale huurwoningen voor studenten op 300 meter van Metrostation Noord. De studentenwoningen in Noorderkwartier dragen bij aan het realiseren van de ambitie van De Key: samen met haar partners Amsterdam toegankelijk maken en houden voor de jonge woonstarter met een kleine beurs.

Lees verder

 

Deel dit artikel: