“Mijn woning hiervoor was 20 vierkante meter. Nu heb ik een paleis.” De woning van Giannely is 32 vierkante meter. Ze heeft al precies bedacht hoe ze het gaat inrichten.

“Mijn vrienden voetballen hier voor de deur.”

“Ik wil veel groen, veel planten. En hier voor het grote raam komt mijn eettafel. Ik zie mezelf in de ochtend al een heerlijk koffietje drinken voor mijn raam.” Ze woont op de 22e verdieping en kijkt uit haar raam naar het grote voetbalveld. “Ik ben zo blij met dit uitzicht. Mijn vrienden voetballen hier op dit voetbalveld voor de deur.”

 

De buurt is nieuw voor haar. “Ik ben in Amsterdam geboren en opgegroeid. Ik heb overal in Amsterdam gewoond, behalve in Zuid. Waar ik hiervoor woonde was er echt een community gevoel. Hier op de Zuidas lijkt het me wat zakelijker en serieuzer, maar ik ken de buurt nog niet zo goed. Ik zal het ontdekken.”

 

Meer weten?

Stepstone is een van de eerste gebouwen in het Kenniskwartier aan de Zuidas, gelegen ter hoogte van de Vrije Universiteit. In deze buurt wordt de komende jaren nog veel meer gebouwd: niet alleen woningen, maar ook voorzieningen zoals horeca, winkels en bioscopen. Op deze manier transformeert de voormalige kantorenlocatie voor grote bedrijven en banken zich tot een complete, unieke wijk waar werken, wonen en leven samenkomen.

Deel dit artikel: