Het gebouw aan de Prins Hendrikkade is niet zomaar gekozen voor deze pilot. Het gaat hier namelijk om 130 woningen voor internationale studenten die relatief kort in Amsterdam studeren. Per jaar kunnen er dan ook maar liefst 400 bewonerswisselingen zijn. Hierdoor is het een tijdverslindende klus om per student bij aankomst én vertrek een afspraak te maken. Dankzij de “keyless” deuren is dit verleden tijd!

Keyless voordelen

Een groot voordeel voor studenten is natuurlijk dat zij niet bang hoeven te zijn om hun sleutel te vergeten of te verliezen. Zij hebben namelijk altijd wel hun smartphone bij zich! Naast de voordelen voor de studenten kent dit nieuwe systeem ook andere voordelen. Er zijn namelijk geen sleuteluitgiftes- en innames meer nodig. Daarnaast kunnen sleutels niet meer worden kwijtgeraakt en kunnen bedrijven, zoals bijvoorbeeld het schoonmaakbedrijf en de liftmonteur, zonder sleutel toegang krijgen tot het gebouw!

Uitkomsten pilot

Tot nu toe gaat de pilot erg goed. Er zijn inmiddels allerlei typen sloten en deuren getest en gebruikt waardoor we veel geleerd hebben. Als de pilot op de Prins Hendrikkade goed blijft gaan, blijven deze woningen ook keyless.

 

Student over de pilot “keyless” deuren.

Deel dit artikel: