Het REM eiland hoort niet bij de kerntaken van De Key en wordt gezien als een nevenactiviteit. Daarom heeft De Key in 2008 toestemming gevraagd en gekregen van VROM. Voorwaarde was dat het eiland verkocht wordt wanneer de gebiedspromotie van de Houthaven overbodig is geworden. De toekomstige woonwijk is vol in ontwikkeling en de belangstelling is groot. Promotie is daarom niet langer nodig.

Verkoop bij inschrijving

Het REM eiland wordt verkocht door middel van openbare inschrijving. Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen. De Key bepaald aan welke partij de koop wordt gegund.

 

REMeiland

Invulling van het REM eiland

Het REM eiland heeft 3 verdiepingen. Op het onderste dek is een bedrijfsruimte. Op het 2e en 3e dek is het REM Eiland Restaurant. Vanaf het openbare dakterras, op 22 meter hoogte, is een fantastisch uitzicht op één van de oudste havens van Amsterdam.

 

Lees de verkoopbrochure van het REM eiland

Geschiedenis

Het REM eiland is in 1963 in het Engelse Cork gebouwd voor de Reclame Exploitatie Maatschappij om vanaf de Noordzee commerciële radio- en televisie uitzendingen te verzorgen. Vanwege de destijds geldende wetgeving konden commerciële radio en televisie alleen buiten de landsgrenzen worden geproduceerd. Al na 5 maanden werd het REM eiland echter door de Staat geconfisqueerd. Uit de Reclame Exploitatie Maatschappij kwam later de legale Nederlandse zendgemachtigde TROS voort.

Het platform was vanaf 1974 in gebruik bij Rijkswaterstaat als Meetpost Noordwijk waar de hoogte van de golven, de temperatuur en het zoutgehalte van het water werden gemeten. In 2009 kocht woningcorporatie De Key het platform en bracht het naar Delfzijl waar het werd verbouwd en uitgebreid met een extra verdieping. In maart 2011 werd het REM eiland in zijn nieuwe gedaante overgebracht naar de Nieuwe Houthaven langs het Amsterdamse IJ waar het als promotie voor de gebiedsontwikkelingen in de Houthavens werd ingezet.

Deel dit artikel: