Op het voormalig sportcomplex ontwikkelt De Key, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, 564 woonunits voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 28 jaar. De helft van deze woningen zijn voor statushouders. De andere helft is bedoeld voor jongeren van hier. Samen vormen deze jongeren een community waar eigen inbreng en zelfbeheer voorop staat. Op deze manier wordt integratie bevorderd en krijgen honderden woonstarters de kans een toekomst op te bouwen in Amsterdam.

voorwie3-1024x682

Selectie op basis van motivatie

Nederlandse Jongeren die actief willen deelnemen aan de woongemeenschap en betrokken willen zijn bij het zelfbeheer van de woonunits kunnen zich nu inschrijven via de site. De uiteindelijke selectie wordt gebaseerd op de motivatie van de jongere. Ze tekenen een tijdelijk huurcontract van vijf jaar. Het werven van statushouders is in handen van de gemeente.

De woonunits, die op dit moment verplaatst worden van de Houthavens naar Riekerhaven blijven daar maximaal 9 jaar staan. Volgens planning ontvangen de eerste bewoners in de zomer 2016 de sleutel van hun woning.

Bezoek de website van het Startblok voor meer informatie.

Deel dit artikel: