De ‘Baas van Morgen’ is een initiatief van JINC waarbij kinderen leren wat nodig is voor een vliegende start op de arbeidsmarkt. JINC zet zich met bedrijven en scholen in voor een samenleving waar je achtergrond je toekomst niet bepaalt. Kinderen die opgroeien in gebieden met relatief veel armoede krijgen zo de kans om voor één dag de touwtjes in handen te nemen. Gisteren namen Safa en Mehmet de leiding over van directeur Wonen, Lidy van der Schaft.

 

 

Vliegende start

Safa en Mehmet begonnen de dag met een rondleiding door het kantoor en maakten zo al kennis met verschillende afdelingen en collega’s. Na een gezamenlijke aftrap via Teams gingen de bazen langs bij het werkoverleg Wonen. Hier dachten ze mee over reparaties bij verschillende woningen en brachten hierover een advies uit.

 

Verbreden van de horizon

Kinderen bekijken de wereld met andere ogen en bij de Key zijn we heel benieuwd naar hun frisse inzichten en adviezen. We gingen samen het gesprek aan over gelijke kansen op de arbeidsmarkt, dit deden we aan de hand van een vraagstuk. Zou jij als directeur jonge mensen aannemen die in het verleden zijn opgepakt en veroordeeld voor rellen rondom de avondklok?

 

Hun antwoord was duidelijk, iemand die zijn of haar eigen fouten in kan zien verdient altijd een tweede kans, dus ook op de arbeidsmarkt. De bazen van morgen hebben grootse dromen en laten zich niet tegen houden door hun afkomst, of fouten in het verleden. En op een dag niet ver van nu, zijn zij de baas.

Deel dit artikel: