Startblok Elzenhagen was een van de verrassendste nominaties voor de Zuiderkerkprijs 2019 de afgelopen maand. Je zou het namelijk zomaar over het hoofd kunnen zien, de campus met woningen op het voormalige sportpark ten zuiden van metrostation Noord. Het ligt ingeklemd in een soort restruimte tussen de Nieuwe Leeuwarderweg en het Noordhollandsch Kanaal. Tegelijkertijd is het een begeerlijke want strategische plek, met veel groen, waar je de hond kunt uitlaten of een sprintje kunt trekken op de atletiekbaan.”

‘Soelaas voor middengroepen’

“Omdat hier over ruim vijf jaar een nieuwe woonwijk met urban villas zal worden gebouwd, hebben woningcorporaties De Key en Eigen Haard er een tijdelijke campus in¬≠gericht. Dit moet soelaas bieden voor status¬≠houders, starters, studenten en beroepsgroepen als onderwijzers en politieagenten: middengroepen voor wie de lastige huizenmarkt een obstakel is om zich in Amsterdam te vestigen.”

Lees het volledige artikel op de website van Het Parool.

Zuiderkerkprijs

De Zuiderkerkprijs is een architectuurprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een nieuwbouwproject in Amsterdam dat tussen 1 augustus het jaar daarvoor en 1 augustus van hetzelfde jaar is opgeleverd. De winnaar wordt gekozen door een jury. De winnaar van dit jaar was CPO Sciencepark.

Deel dit artikel: