Zelfstandige studio’s en gezamenlijk clubhuis

De bewoners krijgen in Startblok Zeeburg een studio met eigen keuken en badkamer. Ze delen gemeenschappelijke ruimten als een clubhuis en een sport- en ontmoetingsplein. Het clubhuis is het hart van de community van Startblok Zeeburg. Want bewoner zijn van een Startblok is meer dan alleen wonen. Bewoners vormen een community en bouwen samen aan hun toekomst in Amsterdam. Hun buren uit Zeeburg ontmoeten zij straks in het naastgelegen Kokomo, een groene plek met horeca en sociale en maatschappelijke activiteiten voor de hele buurt.

 

Het vierde Starblok

Startblok Zeeburg is het vierde Startblok dat woonstichting Lieven de Key realiseert. In 2016 opende Startblok Riekerhaven haar deuren voor 565 jongeren. Hier gingen voor het eerst op zo’n grote schaal jongeren uit Nederland en jonge statushouders samenwonen volgens het Startblok-concept. In 2019 volgde Startblok Elzenhagen (540 studio’s) en in 2021 Startblok Wormerveerstraat (96 studio’s). Inmiddels heeft het Startblok-concept nationale en internationale bekendheid gekregen en is het in 2019 erkend door World Habitat (VN). Elk startblok is uniek door de verschillende bewoners, locaties en samenwerkingspartners.

Bouwen voor woonstarters

Woonstichting Lieven de Key bouwt voor woonstarters binnen- en net buiten de ring A10. Jonge mensen met een beperkt inkomen vinden in Amsterdam vrijwel geen plek om te wonen. Daarom geeft woonstichting Lieven de Key deze groep de kans om te starten op de Amsterdamse woningmarkt met een betaalbare woning op een aantrekkelijke plek. Zo dragen we bij aan een ongedeelde stad.

 

Meer informatie: https://www.dekey.nl/startblok-zeeburg

Deel dit artikel: