Zo’n 75 genodigden waren aanwezig dit bijzondere moment, op het ruim 80 meter hoge dakterras. Stepstone is onderdeel van het in ontwikkeling zijnde Kenniskwartier, aan de Zuidas en langs de A10. Naast 2.700 woningen is hier straks plaats voor kennisgerelateerde bedrijvigheid, onderwijs en horeca. Stepstone wordt met 216 jongerenwoningen het eerste woongebouw dat binnen dit grote project wordt opgeleverd.

 

 

Levendige stadswijk

Naast vastgoed-directeur Eelco Siersema van Lieven de Key, spraken VORM CEO Hans Meurs en adjunct-directeur gebiedsontwikkeling Monique Soe-Agnie van de gemeente Amsterdam de aanwezigen toe. Zij spraken onder meer over de architectuur van Stepstone, de ontwikkeling van de Zuidas tot gedeelde en levendige stadswijk en de plezierige samenwerking tussen de partijen die meewerken aan de totstandkoming van Stepstone. Met een druk op de knop en een Zuid-Amerikaanse drumband werd het momentum vervolgens officieel bekrachtigd.

 

 

Sporten op het dakterras

De bewoners van Stepstone krijgen naar verwachting begin 2024 hun sleutel. Naast eenkamerappartementen heeft het gebouw ook tweekamerappartementen en een aantal sociale penthouses: maisonnettewoningen van 60 m2 in de kroon van het gebouw. Verder heeft Stepstone onder meer een mooie binnentuin en een gemeenschappelijke ruimte: de Key Lounge. Om het helemaal af te maken wordt het dakterras ingericht als sportdak, met work-out toestellen voor de bewoners.

 

Deel dit artikel: