Warmte via Riothermie voor woningen van De Key in Amsterdam

De Key, Firan en Waternet gaan de mogelijkheid onderzoeken om in Amsterdam Noord woningen te verwarmen door warmte uit afvalwater (riothermie). In februari 2020 werd een  samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het bijzijn van Meindert Smallenbroek, directeur Warmte en Ondergrond van het ministerie van Economische Zaken. Deze duurzame oplossing biedt bewoners duurzame, betaalbare warmte.
Lees verder

Noorddok: toch sleuteluitgifte 309 jongerenwoningen tijdens coronacrisis

Door de coronacrisis moest Woonstichting De Key de aanpak voor de sleuteluitgifte van 309 nieuwe sociale huurwoningen radicaal aanpassen. Hierdoor konden jongeren in april van 2020 alsnog de sleutel van hun nieuwe woning op het NDSM-terrein ophalen.
Lees verder

Lagere huurverhoging voor 40% van onze huurders

In 2020 mocht de huurverhoging wettelijk maximaal 5,1% zijn voor de lagere huishoudinkomens (tot € 43.574,-). De Key bleef hier ver onder en verhoogde de huren van sociale huurwoningen met maximaal 3,9%. 40% van onze huurders ontving zelfs een huurverhoging die gelijk was aan de inflatie van 2,6% of lager.
Lees verder

De Key bouwt door: laatste fase voor 1200 woningen project Lieven

Er komen weer 538 woningen bij in Lieven. Het project dat uiteindelijk een plek biedt voor 1200 starters in Amsterdam Nieuw-West ging in 2020 haar laatste fase in. Woonstichting De Key en Bot Bouw gaven 18 juni 2020 de aftrap voor de bouw van deze woningen in de Delflandpleinbuurt.
Lees verder

In het najaar van 2020 werd ook bekend gemaakt dat Lieven fase 1 t/m 5 één van de genomineerden was voor de Zuiderkerkprijs.
Lees verder

216 sociale huurwoningen voor starters in Zuidas

Gemeente Amsterdam en Woonstichting De Key tekenden in november 2020 voor de ontwikkeling van een woontoren voor starters in Zuidas. De toren bevat 216 sociale huurwoningen voor starters tot 28 jaar en is ontworpen door LEVS architecten.
Lees verder

 

 

 

Op koers in West

Vanaf oktober 2020 brachten we wekelijks onze nieuwe projecten in Amsterdam West in beeld. Drie unieke projecten met elk een eigenzinnige en bijzondere insteek. Afzelia in de houthaven, waar we woningen toewezen aan gezinnen in de Spaarndammerbuurt. De start bouw van Startblok Wormerveerstraat (ons derde startblok!). In Lariks kunnen straks 260 starters terecht in semi-zelfstandige woningen.
Lees hier het magazine dat we samenstelden

De Key vertrekt na 10 jaar uit Zandvoort

Na ruim 10 jaar actief te zijn geweest in Zandvoort draagt De Key haar woningbezit per 1 december 2020 over aan woningcorporatie Pré Wonen. Vanwege een koerswijziging startte De Key begin 2019 haar zoektocht naar een nieuwe woningcorporatie voor Zandvoort. Omdat De Key zich in de toekomst graag op Amsterdam richt, zocht zij een geschikte woningcorporatie die al actief was in de regio.
Lees verder
Lees hier de terugblik op 2019 van vorig jaar.

Deel dit artikel: