Aan de Camperstraat 3-5 worden 6 sociale huurwoningen uit 1903 onderhouden en verbeterd. De 2 bedrijfsruimten op de begane grond van het complex worden getransformeerd naar twee vrijesector huurwoningen. Joop is een van de bewoners en woont hier al heel zijn leven.

(Joop in zijn wisselwoning)

 

Voor de eerste keer verhuizen was spannend. In beperkte tijd al je spullen naar een wisselwoning verplaatsen, daar 6 maanden verblijven om vervolgens weer terug te verhuizen naar je eigen adres. Maar, wel naar een grondig verbeterd huis. “Ik kijk het meest uit naar de isolatie. Ik denk dat het veel gaat schelen in kou en energielasten.”

“Ik kijk het meest uit naar de isolatie.”

 

Als het aan hem lag had het verhuizen allemaal niet gehoeven. “Het geeft ontzettend veel toestanden,” zegt hij. Joop kampt soms met zijn gezondheid. Hij beschrijft deze periode als ‘complete stress’. “Eerst zouden de (onderhouds)werkzaamheden 4 weken duren, uiteindelijk bleek het 6 maanden te zijn.” De woning van Joop was toe aan onderhoud, maar uit onderzoek bleek dat er toch meer nodig was. Lieven de Key heeft uiteindelijk gekozen om het woongebouw grondig aan te pakken en toekomstbestendig te maken. Dat betekende wel dat de werkzaamheden uiteindelijk een stuk langer duren.

Wisselwoning in de buurt

Joop is blij dat er een wisselwoning voor hem in zijn buurt gevonden is. “Het is leuk hier. Heel apart, bijna een soort commune. De buren zijn vriendelijk en ik werd heel prettig verwelkomd. Ook kan ik mijn boodschappen nog steeds in mijn eigen buurt doen.”

“90% verliep goed.”

Joop heeft de eerste verhuizing van zijn leven net achter de rug. Hoe kijkt hij hierop terug? “Negentig procent van de dingen is positief verlopen. Ik vind het fijn dat de wisselwoning netjes is opgeleverd.”

 

“Ook het contact met bewonersbegeleider Yvonne van Lieven de Key is prettig. Ze denkt mee en zoekt naar oplossingen. Ik kan problemen bij haar neerleggen en in hoeverre ze daar macht over heeft, lost ze het op.” Toch blijft het nog een beetje spannend. “In mijn woning heb ik een mooie vloer. Ze hebben daar netjes een zeil overheen gelegd. Ik ben benieuwd hoe het straks wordt opgeleverd.”

 

Woningverbetering in de Camperstraat 3-5

De fundering en de brandveiligheid worden verbeterd. Ook worden de woningen energiezuiniger gemaakt. Tijdens de werkzaamheden verblijven huurders in een wisselwoning. De werkzaamheden zijn naar verwachting in de zomer van 2024 klaar, met als resultaat acht veilige comfortabele en energiezuinige woningen. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel: