Om de coalitie op weg te helpen hebben we de jongeren van UPLIFT de vraag gesteld: ‘Wat zou jij doen als je minister voor Wonen zou zijn?’ De jongeren zijn met verschillende ideeën gekomen. In de aankomende weken vertellen Marcus, Amanda, Romy en Yanay hun plan.

Het idee van Romy

Deze week het voorstel van Romy. De jongeren van UPLIFT hebben gemerkt dat belangrijke informatie rondom huren en kopen lastig te vinden is op het internet. Daarom bedachten de UPLIFT jongeren het idee om een platform te ontwikkelen. Een platform voor en door jongeren! Heb jij ook meer behoefte aan informatie op één centraal punt? Heb jij ideeën hoe jongeren geholpen kunnen worden in het krijgen van een woning? Bekijk de video van Romy en laat jouw idee achter in de comments op FacebookTwitterInstagram of LinkedIn.

 

Meedenken over nieuw beleid met UPLIFT?

Wat vind jij van het huidige beleid voor jongerenhuisvesting? Wil jij meedenken over nieuw beleid? Wil je hierover in gesprek met ambtenaren en wethouders? In januari 2020 is het project UPLIFT gestart, gefinancierd vanuit de Europese Unie. Binnen dit project draait het om de mening van jongeren op het gebied van huisvesting! Voor en door jongeren.

 

We hebben een jongerenpanel opgericht om samen belangrijke thema’s rondom jongerenhuisvesting bespreekbaar te maken. In meerdere sessies bestuderen we samen het thema en bedenken we nieuwe beleidsvoorstellen. Aan het einde van elke themaronde presenteren de jongeren hun input aan belangrijke woonprofessionals. Denk aan ambtenaren, woonprofessionals en wethouders. Dit alles doen we in samenwerking met de initiatiefnemers: de gemeente Amsterdam, Woonstichting de Key, TU Delft en !WOON.
Wil je deelnemen aan dit project? Meld je aan via: h.smit@wooninfo.nl

Deel dit artikel: