WOW Lieven krijgt een eigen creatief programma met twee galerieruimtes waar tentoonstellingen en uitvoeringen worden georganiseerd, van kunstenaars die actief zijn in verschillende creatieve disciplines (zoals muziek, mode, film, theater, dans). Op de begane grond komt een wasserette – grenzend aan een galerijruimte en een horecaruimte met flexwerkplekken en een shared dining concept, waar (lokale) bewoners samen kunnen koken en eten voor een betaalbare prijs. Wanneer het straks weer mogelijk is om elkaar veilig te ontmoeten opent horecaruimte WOW Lieven de deuren.

Interieur

Het interieur van WOW Lieven is bedacht door architect Carlo Alberto Monteverde van designmeubellabel Lensvelt. Het concept kwam voort uit de vraag van De Key om een ontmoetingsruimte te creëren voor kunstenaars en bezoekers welke dienst kan doen als tentoonstellingsruimte. De open ruimte op de begane grond is opgedeeld in drie hoofdruimten, herkenbaar aan primaire kleuren. Bij de ingang kom je allereerst in blauwe gedeelte, voornamelijk voor concerten en tentoonstellingen; in het midden bevindt zich het gele gedeelte, met een bar en een gedeeld bureau; met daarachter het rode gedeelte, waar vooral diners zullen plaatsvinden.

Naast deze ruimte is de werkplaats, te vinden in een houten frame met onafgewerkte look, ideaal als een stille en afgelegen ruimte die zowel educatief als voor gedachtewisseling gebruikt kan worden. Het sculptuur in WOW Lieven is speciaal door de architect ontworpen en is een weergave van de gereedschappen die het meest wordt gebruikt door kunstenaars, een ledenpop of tekenmodel. De chromen afwerking weerspiegeld de omgeving.

Fotografie: Peter Tijhuis

Zuiderkerkprijs

Lieven in Amsterdam Nieuw-West is één van de drie genomineerden voor de Zuiderkerkprijs. Een uniek woonconcept waar straks 1200 woonstarters een plek vinden. Lieven is een project van Woonstichting De Key, waarvan blokken 2 tot en met 5 zijn ontworpen door Arons en Gelauff architecten. Donderdag 10 december wordt de winnaar tussen 17.00 en 18.00 bekend gemaakt.

Deel dit artikel: