Dit blijkt uit een analyse van makelaar Greeven over de verkoop van de 66 sociale huurwoningen over de afgelopen drie jaar.

De Key heeft over het aantal te verkopen woningen (66) afspraken gemaakt met de gemeente Zandvoort in de prestatieafspraken 2013 – 2015. Door woningen in verschillende prijsklassen aan te bieden worden gezinnen en middeninkomens op deze manier behouden voor Zandvoort. De Key heeft ruim 2400 sociale huurwoningen in Zandvoort.

Doorstroming in Zandvoort

“We hebben de afgelopen jaren gestreefd naar doorstroming. Om dit mogelijk te maken is uitstroom uit sociale huurwoningen dan wenselijk”, vertelt Ronald Elenbaas, regiomanager De Key Zandvoort. “We hebben onder andere door verkoop aanbod gecreëerd voor deze uitstroom. Daarnaast hebben we woningen aangeboden in een prijssegment voor verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld eengezinswoningen van rond de €200.000, appartementen juist onder de €155.000 waardoor dit voor jonge starters interessant is.”

Vrije sector woningen

Naast verkoop van sociale huurwoningen zijn enkele woningen ook in de vrije sector terecht gekomen. “In de afgelopen drie jaar zijn ruim 30 woningen die daarvoor sociaal verhuurd werden via de vrije markt verhuurd”, vertelt Elenbaas. “Ons idee is dat we daarmee een aanbod voor middeninkomens creëren, dat aanbod is beperkt in Zandvoort.”

In de nieuwe prestatieafspraken wordt weer vastgelegd hoeveel sociale huurwoningen De Key mag verkopen. De gesprekken hierover starten binnenkort.

Lees hier de prestatieafspraken voor 2013-2015
Lees hier de verantwoording

Deel dit artikel: