“Ik ben gelukkig nog steeds in de buurt van mijn vader en broer. Die wonen op loopafstand in de Spaarndammerbuurt.” Twee buurten die functioneel en fysiek door een park aan elkaar zijn verbonden.

 

“Het bevalt heel goed. Het is fijn en rustig om hier te wonen. Ik vind het ook grappig dat er jongerenwoningen in deze buurt zijn.” In Lariks is er plek voor ruim 260 jongeren, die een woning met elkaar delen. “Ik ben gematcht met huisgenoten die ik daarvoor niet kende.” Hij kan het goed met ze vinden en ze zitten elkaar nooit in de weg. “Wanneer ik thuiskom van werk of studie kan ik thuis lekker ontspannen.”

 

In zijn vrije tijd gaat hij vaak de stad in, met zijn vrienden die ook in Amsterdam wonen. “Ik ben hier opgegroeid, maar sinds ik in het centrum woon ben ik verliefd geworden op Amsterdam.” Wanneer hij erover praat begint hij ook te stralen. “Je kunt hier alles doen wat je wilt.”

Een jaar later

Lariks is een van de vier woongebouwen van Lieven de Key in de Houthaven. In Lariks wonen 260 woonstarters. Iedere jongere deelt een woning met twee huisgenoten. Ze hebben elk hun eigen kamer en badkamer en delen de woonkeuken. Sinds april 2023 zijn de jongeren ingetrokken. In deze rubriek vertellen de bewoners hoe ze een jaar later terugkijken op deze periode.

Meer weten?

Hoe is de Houthaven in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld? Lees meer.

Openingsfeest van woongebouw Lariks in de Houthaven (juli 2023) 

Deel dit artikel: